Wołowina z pomarańczami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z 2 pomarańczy wyciskamy sok. Mieszamy z mąką kukurydzianą. Pozostałe owoce obieramy i filetujemy.
2.Cebule obieramy i przekrawamy na pół. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w niedużą kostkę. Wraz z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni. Dodajemy zmiażdżony czosnek, curry i wlewamy gorący bulion. Dusimy ok. godziny.
3.Do mięsa wlewamy sok z mąką. Mieszając, gotujemy 4 minuty. Doprawiamy. Dodajemy ananasa i pomarańcze. Chwilę dusimy.
4.Dip: ogórka myjemy, obieramy i koimy w małą kostkę. Mieszamy z jogurtem i koperkiem. Doprawiamy. Podajemy z mięsem i ryżem. Posypujemy kolendrą.
Komentarze