WOŁOWINA PIECZONA Z WARZYWAMI

4.48 (155 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Tak przygotoane mięso jest kruche i aromatyczne które możn podaż z pieczonymi ziemniaczkami i sezonowa surówką.

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 80 dag polędwicy wołowej
    1 cebula
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    25 dag pieczarek
    sól, pieprz
    papryka słodka
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć osuszyć i pokroić na plastry. Oprószyć solą, pieprzem i papryka słodką. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia.
  • 2. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki dodać do cebuli i poddusić. Papryki pokroić w paski i dodać do pieczarek lekko całość poddusić. Doprawić solą i pieprzem do smaku można również dodać odrobinę vegety (według uznania). Warzywa wyłożyć na mięso i podlać odrobiną wody. Naczynie nakryć folią aluminiową, Zapiekać przez ok. 1,5 godziny w temp 180 stopni.

Porady

Mięso można przyprawić dzień wcześniej i wstawić do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pieczarki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować