Wołowina pieczona z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć osuszyć i pokroić na plastry. Oprószyć solą, pieprzem i papryka słodką. Obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron po czym przełożyć do żaroodpornego naczynia.
2.Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki dodać do cebuli i poddusić. Papryki pokroić w paski i dodać do pieczarek lekko całość poddusić. Doprawić solą i pieprzem do smaku można również dodać odrobinę vegety (według uznania). Warzywa wyłożyć na mięso i podlać odrobiną wody. Naczynie nakryć folią aluminiową, Zapiekać przez ok. 1,5 godziny w temp 180 stopni.
Porady
Mięso można przyprawić dzień wcześniej i wstawić do lodówki.
Komentarze