WOŁOWINA z WARZYWAMI

4.46 (208 ocen)

  • 20 min

Lekko, zdrowo, kolorowo!

  • 20 min

Składniki:

  • 400 g wołowiny lub cieleciny
    1 papryka(czerwona lub zolta)
    2 male cukinie
    2 marchewki
    1 cebula (czerwona lub biala)
    kawaleczek imbiru
    20 ml sosu sojowego (opcjonalnie)
    natka pieruszki
    oliwa z oliwek
    sol
Wystaw ocenę:

4.46 (208 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • warzywa 1. Marchewke,cebule i imbir obrac ze skorki. Papryke oczyscic. Wszyskie warzywa pokroic na slupki.
  • 2. Mieso pokroic w paseczki. Na patelni rozgrzac troche oliwy i wrzucic mieso przesmazyc przez 2 min. na duzym ogniu. Sciagnac z patelni.
  • podduszone warzywa 3. Na ta sama patelnie dodac cebule i imbir; chwilke poddusic pod przykryciem (dodac odrobine wody). Po chwili dodac marchewke , a po 5 min. papryke i dusic pod przykryciem przez ok. 10 min. Teraz dodac rowniez cukinie i poczekac 2 min. az zmieknie. Warzywa musza pozostac lekko chrupiace.
  • 4. Do warzyw dodac mieso i podsmazyc przez 1 min. (juz bez przykrycia). Na sam koniec wedlug uznania mozna dodac sos sojowy.
  • 5. Tak przygotana potrawke podawac posypana swieza natka z pietruszki z ryzem lub chlebem.Buon Appetito!

Porady

Mieso wolowe lub cielece nalezy smazyc jak najkrocej w ten sposob bedzie mieciutkie i soczyste!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować