Włosko - polskie tagliatelle

0 (0 ocen)

  • 50 min

Klasyczny włoski makaron w kształcie długich, płaskich wstążek z dodatkami kuchni śródziemnomorskiej: dojrzewającymi w słońcu suszonymi pomidorami, aromatycznymi czarnymi oliwkami połączony z rodzimą, wyrazistą w smaku cebulką i delikatnym mięsem z kurczaka.

  • 50 min

Składniki:

  • 250g makaronu tagliatelle
    400g fileta z kurczaka
    2 cebule
    1 ząbek czosnku
    1 puszka pomidorów
    120g suszonych pomidorów
    150g passaty pomidorowej
    100g czarnych oliwek
    3 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki parmezanu
    sól
    pieprz
    oliwa




Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Włosko - polskie tagliatelle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-06g2i1v 1. Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Suszone pomidory drobno posiekać, a oliwki przekroić na połówki.
  • 2. Makaron ugotować al dente w lekko osolonym wrzątku.
  • image-2175nuy 3. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać, zeszklić na oliwie, dodać oliwki, fileta i chwilę smażyć. Następnie dodać pomidory z puszki, passatę pomidorową i suszone pomidory. Całość chwilę smażyć na wolnym ogniu, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą
    i pieprzem.
  • image-0q4xjdm 4. Pomidorowy sos z kurczakiem podawać z makaronem, posypać parmezanem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Oliwki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować