Wiśniowe fale dunaju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO:
Margarynę utrzeć z cukrami, następnie dodawać po 1 jajku, wymieszać, dodać mleko(6 łyżek), a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia- delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, a do drugiej 1 łyżkę mleka.
Na brytfankę wylać jasne ciasto, na wierzch ciemne. Posypać odsączonymi z zalewy wiśniami, lekko powciskać w ciasto aby powstały fale. Piec 35-40 min w temp. 175 stopni.
KREM:
Rozpuścić galaretkę w 1 szkl. wody, wystudzić. Ubić śmietanę ze śmietan-fixem, dodać tężejącą galaretkę, wymieszać delikatnie. Wyłożyć masę na wystudzone ciasto, krem troszkę pofalować łyżką. Posypać startą czekoladą.
Komentarze