Wiosenny makaron z indykiem i szparagami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki obiadek :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg fileta z indyka
    1 pęczek szparagów
    kawałek cukinii
    garść pomidorków koktajlowych
    1 szalotka
    250 g ulubionego makaronu
    2-3 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    ulubiona mieszanka przypraw
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenny makaron z indykiem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wiosenny makaron z indykiem i szparagami 1. Indyka pokroić w drobna kostkę i posypać ulubiona mieszanką przypraw. Szalotkę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić szalotkę i mięsa, podsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę. Szparagi umyć i złamać, zdrewniałe końce odkładamy, resztę pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię i krążki szparagów dodać do mięsa.

    Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso z warzywami podlać szklanką wody spod makaronu, gotować 10 minut, dodać główki szparagów, gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą, zestawić z palnika, wlać jogurt i wymieszać.

    Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki, dodać do sosu. Do zawartości patelni dodać ugotowany i odcedzony makaron. Całość wymieszać i gotowe. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Makaron Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować