PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Wiosenny makaron z indykiem i szparagamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/20/wiosenny-makaron-z-indykiem-i-szparagami.jpeg60944094http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/wiosenny-makaron-z-indykiem-i-szparagami
1.
Indyka pokroić w drobna kostkę i posypać ulubiona mieszanką przypraw. Szalotkę obrać i posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić szalotkę i mięsa, podsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę. Szparagi umyć i złamać, zdrewniałe końce odkładamy, resztę pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Cukinię i krążki szparagów dodać do mięsa.
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso z warzywami podlać szklanką wody spod makaronu, gotować 10 minut, dodać główki szparagów, gotować jeszcze 5 minut, doprawić do smaku solą, zestawić z palnika, wlać jogurt i wymieszać.
Pomidorki pokroić na połówki lub ćwiartki, dodać do sosu. Do zawartości patelni dodać ugotowany i odcedzony makaron. Całość wymieszać i gotowe. Smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze