Wilgotne ciasto kukurydziane z rabarbarem (bezglutenowe)

  • wyświetlono: 372 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Ciasto kukurydziane to moje odkrycie - niezwykle puszyste , miękkie i delikatne

sweet-amelia
  • 15 porcje
  • 70min
  • Średni

Składniki

– 6 jajek

– 2 i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej

– 1,5 łyżeczki sody bądź (bezglutenowego) proszku do pieczenia

– szczypta soli

– 1,5 szklanki rozpuszczonego masła klarowanego

– 3/4 szklanki brązowego cukru

– 4 laski rabarbaru

– cukier puder do posypania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Wilgotne ciasto kukurydziane z rabarbarem (bezglutenowe)

  • 1. Jajka miksować z cukrem, aż do uzyskania jasnego koloru (i piany) – powinno potroić swoją objętość.

    Dolewamy masło, wsypujemy mąkę, sodę i sól.

    Ciasto wylewamy na tortownice.

    Wkładamy kawałki pokrojonego rabarbaru.

    Pieczemy przez 45-50 min w 180°C.

    Na tortownicę o średnicy 26cm

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ciasto z rabarbaremciasto bezglutenowewilgotne ciastociasto kukurydziane
 

Komentarze

Podobne przepisy

image-1134mh3

Dodane przez: AgaAga

Wilgotne ciasto czekoladowe z jabłkami

Zdrowe, mocno czekoladowe i wilgotne...

Znika z talerza w mgnieniu oka

Dodane przez: wera15_16

Puszyste ciasto z rabarbarem

Przepis pochodzi od mojej babci,która...

Bezglutenowe ciasto kokosowe z truskawkami

Dodane przez: kraina miodem płynąca

Bezglutenowe ciasto kokosowe z truskawkami

Bardzo lekki, puszysty i bezglutenowy...

Szybkie ciasto z rabarbarem

Dodane przez: ewaeu

Szybkie ciasto z rabarbarem

Jak jest rabarbar, musi być ciasto.

ciasto

Dodane przez: rene70

Bezglutenowe, czekoladowe ciasto z cukinii

Przepis dostałam od koleżanki i...

Ciasto z rabarbarem

Dodane przez: Skotka

Ciasto z rabarbarem

Ciasto jest bardzo puszyste i smaczne....