Wilgotne ciasto kukurydziane z rabarbarem (bezglutenowe)

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Ciasto kukurydziane to moje odkrycie - niezwykle puszyste , miękkie i delikatne

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • – 6 jajek

    – 2 i 1/3 szklanki mąki kukurydzianej

    – 1,5 łyżeczki sody bądź (bezglutenowego) proszku do pieczenia

    – szczypta soli

    – 1,5 szklanki rozpuszczonego masła klarowanego

    – 3/4 szklanki brązowego cukru

    – 4 laski rabarbaru

    – cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z rabarbarem

Wilgotne ciasto kukurydziane z rabarbarem (bezglutenowe) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka miksować z cukrem, aż do uzyskania jasnego koloru (i piany) – powinno potroić swoją objętość.

    Dolewamy masło, wsypujemy mąkę, sodę i sól.

    Ciasto wylewamy na tortownice.

    Wkładamy kawałki pokrojonego rabarbaru.

    Pieczemy przez 45-50 min w 180°C.

    Na tortownicę o średnicy 26cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować