Piszinger – idealne wafle z kremem kakaowym

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nie ma nic lepszego niż pyszne wafle z kremem kakaowym. Łapcie przepis na idealny piszinger.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie wafli tortowych

    kostka masła

    30g gorzkiego kakao

    200g cukru

    200g mleka w proszku
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Andruty

Piszinger – idealne wafle z kremem kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpuszczamy masło i dodajemy kakao, cukier i mleko w proszą ciągle mieszając.
    Gdy ładni połączymy składniki, zostawiamy masę do przestygnięcia.
    Gdy wystygnie, przekładamy nią suche wafle.
    Po przełożeniu, przygniatamy tort np. deską do krojenia i zostawiamy na kilka godzin aż wafle zmiękną i nasączą się kremem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wafle Kakao Mleko w proszku

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować