Domowe rogaliki z marmoladą

4 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Proste, rozpływające się rogaliki. Ciasto na bazie piwa 🙂

  • 2 godz.
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 100g margaryny (może być masło)

    200g mąki

    100ml piwa (pół szklanki, z pianką)

    marmolada
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Rogaliki

Domowe rogaliki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne masło kroimy, dodajemy mąkę i piwo.
    Łączymy składniki, lepimy w kulkę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
    Ciasto wyjmujemy, wałkujemy na ok. 2mm kawałek.
    Ciasto kroimy w kwadraty, na jeden róg nakładamy marmoladę, zwijamy i formujemy rogala.
    Układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni (do złapania koloru).
    Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marmolada pomarańczowa Piwo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować