Bezglutenowe bułeczki kukurydziane

4.87 (187 ocen)

  • 30 min

Wykonanie bułek jest banalnie proste i żadnym wypadku nie przypomina wyrabiania ciasta drożdżowego :) Przepis znalazłam na lawendowydom.com

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki (na około 6 małych bułek lub 4 duże):
    1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
    2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (lub zwykłego)
    2 jajka
    150 ml jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.87 (187 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bułki

Bezglutenowe bułeczki kukurydziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bułki kukurydziane przed pieczeniem 1. Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy (ja zrobiłam to poprostu łyżką). Z ciasta formujemy bułki (lub bochenek). Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub silikonową matą i pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 st.C.

Porady

Bułki wychodzą żółciutkie, a od razu po upieczeniu są najsmaczniejsze. Szybko jednak twardnieją ze względu na właściwości mąki kukurydzianej, dlatego na następny dzień polecam aby je odgrzać w opiekaczu lub piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka Mąka kukurydziana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować