Piernik

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Wilgotny, mocno aromatyczny piernik.

  • 1 godz. 5 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125g masła
    2 jajka
    szklanka cukru
    szklanka mleka
    3 niepełne szklanki mąki
    3 łyżeczki sody oczyszczonej
    2 łyżeczki kakao
    1 opakowanie przyprawy do piernika
    1 słoik powideł śliwkowych
    czekolada do polania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Piernik

Piernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciepłe masło ucieramy z cukrem na gładką masę.
    Stopniowo dodajemy jajka.
    Dodajemy suche składniki, miksujemy i pod koniec powoli wlewamy mleko.
    Dodać całe powidła i szybko wymieszać.
    Ciasto przełożyć do formy i piec przez 50 minut w temperaturze 180 stopni.
    Gdy ciasto wystygnie polać czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Piernik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

3.55 (586 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

piernik milky way

0 (0 ocen)

piernik

To może cię zainteresować