Chrzan wielkanocny

4.5 (183 ocen)

To prosty przepis na chrzan który co roku gości na moim wielkanocnym stole.

Składniki:

  • Składniki:
    - 6 całych jajek (surowych),
    - 6 łyżek cukru,
    - 4 łyżki octu,
    - 6 łyżek wody,
    - 6 łyżek kopiatych tartego chrzanu ( z korzenia),
    - 1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Chrzan wielkanocny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę, cukier, ocet zagotować. Gdy cukier się rozpuści dodać chrzan. Zagotować. Dodać roztrzepane jajka. Gotować całość ciągle mieszając, aż masa zgęstnienie. Pod koniec dodać łyżkę masła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować