Nadziewane jajka wielkanocne

  • wyświetlono: 703 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Dziś dzielę się z Wami szybkim przepisem na faszerwoane jajka, bo Wielkanoc tuż tuż! Dzięki dodatkowi chrzanu jajka są nieco ostrzejsze w smaku. Koperek zaś dodaje nieco świeżości. Nadziewane jajka wielkanocne robi się naprawdę szybko!

codziennikkulinarny
  • 2 porcje
  • 35min
  • Łatwy

Składniki

– 4 jajka (można więcej)
– kilka gałązek świeżego koperku
– 1 łyżka musztardy łagodnej
– 1 łyżeczka tartego chrzanu
– sól i pieprz
– mielona ostra papryka (może być wędzona)
– szczypiorek do dekoracji
– 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania przepisu:

Nadziewane jajka wielkanocne

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Po obraniu ze skorupek i ostudzeniu przekrawamy na połówki i wyjmujemy żółtka do miseczki.
  • 2. Żółtka następnie rozdrabniamy łyżką, dodajemy kolejno majonez, chrzan, musztardę i drobno posiekany koperek.
  • 3. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
  • 4. Połowki jajek napełniamy przygotowaną masą. Pozostawiamy w lodówce do chłodzenia ok. 30 minut. Dekorujemy mieloną papryką słodką i szczypiorkiem.

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

WielkanocprzekąskiFaszerowane jajka

Komentarze

Podobne przepisy

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez: beciiaaa

Jajka faszerowane awokado

Pyszna przekąska dla miłośników...

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Dodane przez: Ewelina Marcin

Jajka faszerowane pastą pieczarkową

Jajka faszerowane pieczarkami,...

Jajka zapiekane w ziemniakach

Dodane przez: Bożena1960

Jajka zapiekane w ziemniaczkach

Dzisiaj zaserwowałam moim domownikom...

jajka faszerowane

Dodane przez: sarusczarus

jajka faszerowane

Idealne danie na każdą okazje

Nadziewane paluchy

Dodane przez: beniawojt

Nadziewane paluchy

Smaczne,lekkie i chrupiące,doskonale...

Jajka w sosie tatarskim

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Jajka w sosie tatarskim

Serwuję je często jako przystawkę...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE