wielkanocne jaja faszerowane

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Farsze do jaj przygotowuję intuicyjnie mieszając smaki,które lubię i które pasują do dań jajecznych.Zatem mój wybór to :wędzona makrela,tuńczyk,chrzan,biała kiełbasa,ogórek kiszony, zielony pieprz...

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wędzona makrela (bez ości,zmiksowana): 2 łyżki
    - ser feta (sałatkowo-kanapkowy): 100 gramów
    - tuńczyk (w kawałkach/w sosie własnym): 1 puszka
    - ogórek kiszony: 1 sztuka
    - chrzan (np.zielony wasabi lub inny): 2 łyżeczki
    - biała kiełbasa: 4 plastry
    - zielony pieprz (ziarenka/marynowany): 16 sztuk
    - kolorowy pieprz (mielony/lub ognista mieszanka przypraw): 4 szczypty
    - rucola: 0.5 opakowania

    - jajka: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Wielkanocne jaja faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać,przekroić na pół,wydrążyć żółtka. W tym samym czasie ugotować białą kiełbasę,pokroić w plasterki.
  • 2. Ser feta podzielić na pół.Połowę zmiksować z wędzoną makrelą i żółtkiem.
  • 3. Drugą część sera feta zmiksować z tuńczykiem (kawałek tuńczyka odłożyć do dekoracji).
  • jaja faszerowane mix 4. Jaja faszerować pastą z makreli i pastą z tuńczyka.Dekorować plasterkami białej kiełbasy,zielonym chrzanem,ziarenkami pieprzu,kawałkami: ryby,żółtka,ogórka kiszonego.Posypać kolorowym pieprzem.Serwować na listkach rucoli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sery Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować