Wegetariański pasztet z młodej cukinii i kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Żółtą cukinie i kabaczek umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach razem ze skórką. Posolić, dać na sitko, zostawić na 20 min. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, dodając trochę oleju. Ostudzić.
2.2. Cukinie z kabaczkiem wycisnąć rękami od reszty soku, dać do miski. Połączyć z serem, startym na tarce o grubych oczkach, usmażoną cebulą, czosnkiem(wycisnąć przez praskę), jajkami, kaszą manną, bułką tartą, olejem i przyprawami. Dokładnie wymieszać.
3.3. Formę (30x10) posmarować olejem i posypać bułką tartą. Wyłożyć przygotowaną masę,wyrównać. Piec ok.godziny przy temp. 180 C.
Komentarze