Spaghetti z młodej cukinii i kabaczka

4.5 (193 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne warzywne spaghetti, które przygotujesz w 5 minut. Takie cukiniowo-kabaczkowe spaghetti to idealny dodatek do tradycyjnego schabowego, smażonej ryby lub kurczaka.

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • młoda cukinia
    młody kabaczek
    3 trójkąciki topionego serka ziołowego
    szczypiorek i kwiatki szczypiorku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Spaghetti Dodatki

Spaghetti z młodej cukinii i kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i kabaczka kroimy za pomocą krajalnicy do warzyw w cienkie długie paski. Warzywne spaghetti przekładamy na patelnię dokładamy serki topione, całość lekko solimy. Warzywa smażymy na małym ogniu cały czas delikatnie mieszając, aż serek dokładnie pokryje warzywne nitki. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i kwiatkami szczypiorku. Spaghetti podajemy od razu po przygotowaniu ze schabowym, smażoną rybą lub kurczakiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować