250 g masła
250 g cukier kryształ
120 ml wody
30 g kakao E.Wedel
420 g mleka w proszku
200 g pokruszonych herbatników
100 g orzechów laskowych
50 g rodzynek
Wedlowski blok czekoladowy z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w garnku.
2.Masę ostudzić do temperatury około 45 stopni. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, całość dokładnie wymieszać, tak aby nie było grudek z mleka.
3.Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy (com długości) wyłożonej wcześniej folią spożywczą.
4.Formę z masą włożyć na 4 godziny do lodówki, aby dobrze zastygła. Blok po wyjęciu z formy można polać wedlowską czekoladą. Smakuje najlepiej jako przekąska do gorącego mleka.
Zobacz więcej czekoladowych słodkosci na: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl
Komentarze