Blok czekoladowy

4.49 (162 ocen)

Znalazłam ten przepis w starym zeszycie Mamy. Deser przygotowuje się w ekspresowym tempie. :)

Składniki:

  • 250g masła lub margaryny
    250g mleka w proszku
    1/2 szklanki mleka
    4 łyżki kakao
    1 szklanka cukru
    200g herbatników
Wystaw ocenę:

4.49 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery

Blok czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, mleko i cukier rozpuścić.
    Mleko w proszku wymieszać z kakao. Rozpuszczoną mieszankę wlać do mleka, wymieszać i dodać połamane herbatniki.
    Masę przełożyć do foremki wyłożonej folią aluminiową (keksówki lub innej małej). Odstawić na kilka godzin do stężenia.

Porady

Do masy można także dodać rodzynki, orzechy itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować