Wątróbka z ryżem, jabłkiem i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nietypowe, ale pyszne połączenie!

  • 30 min

Składniki:

  • 600g wątróbki drobiowej,
    2 torebki ryżu,
    1 średnie jabłko,
    100g orzechów włoskich bez skorupki,
    2 łyżki masła,
    przyprawy (dowolne).
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z ryżem, jabłkiem i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłucz wątróbkę, ugotuj w wodzie. W osobnym garnku ugotuj ryż. W międzyczasie pokrój jabłko ze skórką w kostkę.
  • 2. Ugotowaną wątróbkę odsącz, to samo zrób z ryżem. W garnku rozpuść masło. Dodaj wątróbkę, ryż, jabłka i orzechy. Smaż przez ok. 5 minut ciągle mieszając. Przypraw dowolnie do smaku.

Porady

Jabłko niech będzie ze skórką, pokrojone w dość duże kostki. Orzechy powinny być duże, nie kruszone, aby nadać charakterystyczny smak potrawie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka drobiowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować