Warzywny bigos z pulpetami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój synek jest niejadkiem, dlatego aby zachęcić go do jedzenia, ciągle wymyślam coraz to nowe potrawy. Oto przepis na danie, które nie wymaga ani dużych umiejętności, ani nakładów finansowych.

Składniki:

  • ● 1/2 kg marchewki
    ● 1/2 kg cebuli
    ● 1 duży por
    ● 2 pietruszki
    ● ziele angielskie
    ● liść laurowy
    ● sól
    ● pieprz
    ● cukier
    ● olej
    ● trochę przecieru pomidorowego
    Na pulpety:
    ● 1/2 kg mięsa mielonego
    ● czosnek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
    ● natka pietruszki
    ● 1 jajko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Warzywny bigos z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywny bigos z pulpetami 1. Warzywa obieramy, myjemy
    i drobno kroimy lub ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Dusimy na oleju, podlewamy
    wodą, od czasu do czasu mieszamy.
    Pod koniec duszenia
    dodajemy ziele angielskie, liść
    laurowy i doprawiamy solą,
    pieprzem oraz odrobiną cukru.
    Gdy warzywa będą już zupełnie
    miękkie, dodajemy trochę
    przecieru pomidorowego.
  • Warzywny bigos z pulpetami 2. Z mielonego mięsa z przyprawami
    wyrabiamy masę jak
    na kotlety mielone. Formujemy
    z niej małe pulpeciki i smażymy
    na oleju na rumiano (nie
    panierujemy).
  • Warzywny bigos z pulpetami 3. Gotowe pulpeciki wrzucamy
    do warzywnego bigosu i odstawiamy
    do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować