Bigos warzywny alla leczo

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny warzywny bigosik idealny na wiosenno-letni obiad,podałam go z pszenną bagietką polecam każdemu!A co najważniejsze obiad w 20 minut.

  • 20 min

Składniki:

  • 40 dag kiełbasy śląskiej
    1 cebula dymka
    kawałek pora
    1 papryka czerwona
    1 młoda cukinia
    2 pomidory
    czubrica zielona do smaku
    sól morska do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
    1/2 łyżeczki kucharka
    3 łyżki oleju
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Bigos warzywny alla leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy,kroimy w grubą kostkę tak samo kiełbasę por w pół krążki. W rondlu rozgrzewamy trzy łyżki oleju wrzucamy kiełbasę por i dymkę dusimy 5 minut pod przykryciem,następnie dodajemy paprykę i cukinię dusimy kolejne 5 minut od czasu do czasu mieszając na koniec dodajemy pomidory,doprawiamy do smaku sola pieprzem czubricą i kucharkiem dusimy wszystko razem jeszcze 5 minut.Zestawiamy z ognia,podajemy gorące danie z bagietką pszenną posypane posiekaną matką pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dymka Papryka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować