Warzywne leczo z ryżem

4.5 (173 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie na szybki obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu
    1 mała żółta cukinia
    1 mała zielona cukinia
    kilka różyczek brokuła
    1 marchew
    ok. 20 dag zielonej fasolki
    1 mała cebula
    kilka pieczarek
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki keczupu
    0,5 łyżeczki czerwonej ostrej papryki
    pieprz
    sól
    olej
    woda
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Warzywne leczo z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Leczo z warzywami i ryżem 1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa kroimy w plasterki. W garnku zagotowujemy wodę i dodajemy cukinię, brokuł, fasolkę i marchew. Gotujemy tak żeby zmiękły i odcedzamy. Na rozgrzaną patelnie z olejem dodajemy cebulę i pieczarki. Podsmażamy. Dodajemy odcedzone warzywa i dusimy pod przykryciem na małym ogniu. Dodajemy ugotowany ryż. Dodajemy koncentrat i keczup, przyprawiamy, zalewamy wodą- około 1 szklanki. Chwilę dusimy żeby leczo zgęstniało.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować