Warzywne leczo z fasolą

4.45 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 5 osób

Leczo z cukinii bardzo lubię szczególnie letnia porą kiedy mam jej pod dostatkiem. Tym razem dodałam do niego fasolę, danie wyszło bardzo smaczne i sycące.

  • 40 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 2-3 cukinie
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    Pół puszki czerwonej fasoli
    Pół puszki białej fasoli
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    0,5 słoiczka koncentratu pomidorowego
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
    Zioła prowansalskie
    Olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Warzywne leczo z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju kokosowego. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, dodajemy do cebuli i razem chwilę smażymy. Cukinię myjemy i kroimy na małe kawałki, dodajemy do cebuli i papryki, dusimy do miękkości. Fasolę odsączamy z zalewy, dodajemy razem z koncentratem do pozostałych warzyw, dusimy pod przykryciem przez 5 minut. doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasola Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować