Warstwowa sałatka z selerem konserwowym i szczypiorem czosnkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna i bardzo sycąca

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
    Po puszce groszku i kukurydzy
    Słoik selera konserwowego
    Kostka sera ementaler
    Około 40 dag mielonki turystycznej
    Pęczek szczypiorku czosnkowego.
    Sól
    Pieprz
    Papryka chili w proszku
    Majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka warstwowa

Warstwowa sałatka z selerem konserwowym i szczypiorem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy, kroimy w kostkę i wykładamy na dno salaterki. Na jajka połowa posiekanego szczypiorku i odsączona z zalewy kukurydza. Smarujemy warstwę majonezu, posypujemy solą, pieprzem i papryką. Na majonez wykładamy połowę mielonki pokrojoną w kostkę i groszek. Warstwa majonezu, sól, pieprz i papryka. Na majonezem wykładamy selera konserwowego odsączonego z zalewy, utarty na grubych oczkach tarki ser i startą na dużych tarki resztę mielonki. Wierzch smarujemy majonezem, posypujemy solą, pieprzem i papryką oraz resztą posiekanego szczypiorku.

Porady

Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować