6 jaj ugotowanych na twardo
Po puszce groszku i kukurydzy
Słoik selera konserwowego
Kostka sera ementaler
Około 40 dag mielonki turystycznej
Pęczek szczypiorku czosnkowego.
Sól
Pieprz
Papryka chili w proszku
Majonez
Warstwowa sałatka z selerem konserwowym i szczypiorem czosnkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka obieramy, kroimy w kostkę i wykładamy na dno salaterki. Na jajka połowa posiekanego szczypiorku i odsączona z zalewy kukurydza. Smarujemy warstwę majonezu, posypujemy solą, pieprzem i papryką. Na majonez wykładamy połowę mielonki pokrojoną w kostkę i groszek. Warstwa majonezu, sól, pieprz i papryka. Na majonezem wykładamy selera konserwowego odsączonego z zalewy, utarty na grubych oczkach tarki ser i startą na dużych tarki resztę mielonki. Wierzch smarujemy majonezem, posypujemy solą, pieprzem i papryką oraz resztą posiekanego szczypiorku.
Porady
Sałatka najlepiej smakuje następnego dnia aż smaki się przegryza
Komentarze