Waniliowy sernik w czekoladowym cieście. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na 1 godzinę do lodówki.
2.Ser:
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę,następnie dodać budynie i proszek do pieczenia,ser i dokładnie utrzeć.Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę,dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać.Wsypać rodzynki,wymieszać.
3.Ciasto podzielić na dwie części.Jedną część rozwałkować i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia,o wymiarach 24 cm x 35 cm.Na ciasto nakładamy masę serową,następnie drugą część ciasta skubiemy i dajemy na ser.
4.Pieczemy w temperaturze 170 stopni ,około 90 minut.Studzimy i wyjmujemy z formy.
Komentarze