Bardzo szybkie i pyszne wafelki,które szybko znikają z talerza.
45 min
Składniki:
4 tafle wafli
20 dag wiórek kokosowych
12 dag masła lub margaryny
pół szklanki cukru
pół szklanki mleka
biszkopty(18 dag)
około 1 szklanka powidła lub dowolnej marmolady
Wafelki z kokosem i biszkoptami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko zagotować z cukrem ,wsypać wiórki kokosowe,wymieszać i zagotować do zgęstnienia.Wystudzić.Masło utrzeć z zimnymi wiórkami.
2.Jedną taflę wafla posmarować połową powidła lub marmolady.Przykrywamy drugim waflem.
3.Następnie smarujemy połowę masy kokosowej i układamy biszkopty,na biszkopty resztę masy kokosowej.Przykrywamy trzecią tafla i smarujemy pozostałym powidłem lub marmoladą.Kładziemy ostatni wafel.Obciążamy na około godzinkę,po tym czasie kroimy.
Porady
Kolejność warstw:wafel -połowa powidła-wafel - połowa masy kokosowej - biszkopty-reszta masy kokosowej-wafel-druga połowa powidła-wafel.
Komentarze