Uniwersalny sos pieczarkowy

3 (1 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Sos który możemy wykorzystać jako dodatek do mięs, kasz, makaronów czy gołąbków.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag pieczarek
    1 cebula
    1-2 łyżki masła
    1 szklanka bulionu
    1/2 szklanki śmietany
    1 łyżka mąki
    Sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos pieczarkowy

Uniwersalny sos pieczarkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozgrzać na patelni, dodać cebulę pokrojoną w kostkę i zeszklić, dodać obrane pokrojone w plasterki pieczarki lekko poddusić. Dodać bulion oraz śmietanę rozmieszana z mąką, chwilę pod gotować aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Porady

Użyłam szklanki o pojemności 250 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Cebula Śmietana 30% Bulion warzywny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować