Udziec z kurcząt w passacie z miodem i miętą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie danie z kurczaka, w przecierze z pomidorów i miodzie posmakuje dorosłym i dzieciom. Dodatek mięty i przypraw, nadaje całości świeżości, smaku i ciekawego aromatu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg. pałek z kurcząt(udziec z kurcząt)
    2 szklanki passaty z pomidorów z ziołami
    3 łyżki posiekanej mięty
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka przyprawy do mięs
    3 łyżki miodu
    3 szczypty przyprawy Harissa
    1 łyżeczka soli
    2 łyżki oleju
    Dodatkowo:
    naczynie do zapiekania z nakryciem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Udziec Passata

Udziec z kurcząt w passacie z miodem i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Pałki z kurczaka myję, osuszam, polewam olejem, posypuję przyprawą do mięs, solą, przyprawą Harissa, nacieram, odstawiam na ok. godzinę. Całość polewam passatą, posiekaną miętą i pokrojonym w plasterki czosnkiem, mieszam, nakrywam , piekę ok godziny w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięta Miód Przyprawy Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować