Udziec z kurcząt w passacie z miodem i miętą

  • wyświetlono: 263 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Takie danie z kurczaka, w przecierze z pomidorów i miodzie posmakuje dorosłym i dzieciom. Dodatek mięty i przypraw, nadaje całości świeżości, smaku i ciekawego aromatu.

123
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 kg. pałek z kurcząt(udziec z kurcząt)
2 szklanki passaty z pomidorów z ziołami
3 łyżki posiekanej mięty
3 ząbki czosnku
1 łyżka przyprawy do mięs
3 łyżki miodu
3 szczypty przyprawy Harissa
1 łyżeczka soli
2 łyżki oleju
Dodatkowo:
naczynie do zapiekania z nakryciem

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Udziec z kurcząt w passacie z miodem i miętą

  • jk1. Pałki z kurczaka myję, osuszam, polewam olejem, posypuję przyprawą do mięs, solą, przyprawą Harissa, nacieram, odstawiam na ok. godzinę. Całość polewam passatą, posiekaną miętą i pokrojonym w plasterki czosnkiem, mieszam, nakrywam , piekę ok godziny w temperaturze 180 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

miętaczosnekmiódobiadprzyprawypassataudziec z kurcząt
 

Komentarze

Podobne przepisy

Soczysty udziec z indyka

Dodane przez: KuchcikGotuje

Soczysty udziec z indyka

Poszukując smaków pasujących do...

dziec z indyka z żurawinami, śliwkami i orzechami włoskimi

Dodane przez: PolskaGotuje

Udziec z indyka w wersji światecznej

Bardzo łatwy i szybki przepis na...

duszone żeberka

Dodane przez: justi2401

Żeberka duszone w gęstym sosie z miodem i...

Tak przygotowane żeberka smakują...

Pieczeń z udźca z indyka

Dodane przez: Anyzkowo

Pieczeń z udźca z indyka

Bardzo aromatyczna i dużą ilością...

Pieczeń z indyka

Dodane przez: Amyma

Pieczony udziec z indyka

Często najprostsze potrawy, nie...

Ćwiartki pieczone w koperku

Dodane przez: justi2401

Ćwiartki z kurczaka pieczone w koperku z...

Najlepsze ćwiartki z kurczaka jakie...