Udka z żurawiną

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:
Bardzo prosty i szybki pomysł na przygotowanie dobrego obiadu

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 4 ćwiartki z kurczaka
    sól
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    papryka słodka czerwona
    1 szklanka keczupu
    1 szklanka żurawiny do mięs (ze słoika)
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki z kurczaka przyprawiamy i odstawiamy na ok. 1 godz. a najlepiej na całą noc. Następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • 2/ 2. Keczup mieszamy z żurawiną i wylewamy na mięso. Pieczemy pod przykryciem ok. 1 - 1 1/2 godz. w temp. 180*C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Żurawina Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować