UDKA KACZKI Z JABŁKAMI I ŻURAWINĄ

4.99 (190 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne danie, idealne na wyjątkową okazję

  • 4 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka kaczki
    2 jabłka
    słoiczek konfitury z żurawiny
    sól, pieprz, majeranek
Wystaw ocenę:

4.99 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kaczki z jabłkami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kaczki myjemy, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i majerankiem, odstawiamy do lodówki, najlepiej na cala noc.
    Udka układamy w naczyniu żaroodpornym, pieczemy pod przykryciem, po tym czasie odkrywamy, wkładamy ćwiartki jabłek, oraz wykładamy żurawinę. Pieczemy kolejne 15 minut, następnie naczynie odkrywamy, aby zrumienić skórkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kaczka Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować