Udka z kurczaka w kapuście

4.6 (5 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tradycyjne danie to żeberka w kapuście kiszonej ja postanowiłam zmienić przepis i wypróbować danie z udek kurczaka w kapuście kiszonej. Danie wyszło pyszne, dlatego dzielę się z Wami przepisem. Przekonaj się Sam/a.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 4 udka z kurczaka
    • 1 opakowanie pomysł na soczystego kurczaka z ziołami i papryka.
    • 1 kg kapusty kiszonej
    • 10 dag grzybów suszonych
    • 3 łyżki powideł śliwkowych
    • 3 listki laurowe
    • 3 ziarna ziela angielskiego
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.6 (5 ocen)

Zobacz również:

Udziec

Udka z kurczaka w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję na połówki i doprawiam pomysłem na soczystego kurczaka z papryką i ziołami oraz solą. Mięso układam w woreczku do pieczenia na blaszce i piekę w rozgrzanym piekarniku 35 minut w 180°C.
  • kapusta 2. Grzyby suszone zalewa gorącą wodą i moczę. Kapustę kiszoną przekładam do garnka zalewam wodą i gotuję około 40 minut. Po tym czasie dodaję grzyby wraz z wodą z moczenia grzybów, powidła, ziele angielskie, listki laurowe i gotuję jeszcze 20 minut.
    Kapustę po ugotowaniu układam w naczyniu razem z upieczonymi udkami.
  • udka 3. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować