Nietypowe połączenie mięsa, papryki i słodkiej gruszki smakuje naprawdę bardzo dobrze. Udka w zdrowym i dietetycznym wydaniu - idealne na rodzinny obiad. Polecam!
Udka pieczone z gruszką i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, wysuszyć, podzielić na uda i podudzia. Pozbawione gniazd nasiennych papryki pokroić w małą kostkę, cebulę obrać i posiekać, z gruszek wyciąć gniazda nasienne, a owoce pokroić na małe kawałki. Rozdrobnione warzywa i owoce, mięso oraz natkę pietruszki wymieszać, następnie przełożyć do okrągłej formy do zapiekania (średnica 24 cm).
2.Do bulionu wsypać mąkę, kolendrę, imbir, chilli oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać.
3.Płynem zalać zawartość formy. Piec pod przykryciem 50 min (200 st. C).
Komentarze