Udka pieczone w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie lada rarytas, gdzie por w połączeniu ze śmietaną i…tak, tak! Kozim serem, nadaje daniu wyjątkowy aromat. Świeżości i zdecydowanego charakteru nadają zioła prowansalskie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka
    2 sztuki pora (biała część)
    100 ml wody
    200 ml słodkiej śmietany 18%
    80 g sera koziego z oliwkami
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka pieczone w śmietanie 1. W wodzie rozpuszczamy ser, dodajemy zioła prowansalskie, posiekane pory. Dusimy przez kwadrans pod przykryciem.
    Wlewamy śmietanę, przez chwilę podgrzewamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    W naczyniu żaroodpornym układamy udka, zalewamy sosem i zapiekamy 40 minut w 180°C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować