Udka w śmietanie

4.5 (200 ocen)

  • 40 min

Szybki i smaczny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 5 udek z kurczaka
    1/4 kostki masła
    400 ml śmietany 18%
    sól, pieprz
    łyżka sosu sojowego
    pęczek koperku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Udka w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć, osuszyć i przekroić na pół. Natrzeć solą i pieprzem i obsmażyć na maśle na złoty kolor. Następnie mięso podlać wodą ok. 100 ml i dusić pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso będzie miękkie dodać sos sojowy i śmietanę. Zagotować. Na koniec wsypać posiekany koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Koper Kurczak Śmietana Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować