UDKA KURCZAKA PIECZONE W MARYNACIE MIODOWO-IMBIROWEJ

5 (192 ocen)

  • 2 godz.

Tak przygotowane udka są bardzo kruche i soczyste.

  • 2 godz.

Składniki:

  • ok. 8 udek z kury
    4 łyżki oleju
    2-3 łyżki musztardy Dijon
    4 ząbki czosnku
    1 łyżka mielonego imbiru lub kawałek korzenia imbiru startego na tarku
    2 łyżki miodu
    1 łyżka majeranku
    sól, pieprz


Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka kurczaka pieczone w marynacie miodowo-imbirowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1pc5fjc 1. Przygotować marynatę:
    W misce zmieszać miód, musztardę, imbir, czosnek przecisniety przez praskę.sól, pieprz, majeranek oraz olej.
  • image-1ui7q55 2. Udka kurczaka oczyścić przełożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą tak aby mięso dobrze sie namoczyło. Odstawić na noc do lodówki.
  • 3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 45-60 minut, podczas pieczenia polewać marynatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować