REKLAMA

Tuńczykowe kwiatki

wyświetlono: 1077 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Szybka przekąska kwiatki z tuńczykiem. Są efektowne, można je zrobić jako przekąska na imprezę, do pracy. Zrobiłam tylko sześc sztuk z jednego płata ciasta i za mało.Taka mała przekąska przyjemność gwarantowana.

opublikowany: 27.09.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 7 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 żółtko
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    160 g serka śmietankowego puszystego
    sól, pieprz
    6 oliwek czarnych i zielonych
    3 pomidorki koktajlowe
    kawałek papryki żółtej
    natka pietruszki
    szczypior, bratki
Ocena:

(średnia 4.5 z 152 głosów)

Kuchnia:

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Za pomocą foremki do wykrawania pierników kształt kwiatek wycinam 18 kwiatków. W 12 kwiatkach wycinam w środku mniejsze kwiatki. Na blaszce na papierze układam kwiatki całe, smaruję je roztrzepanym żółtkiem, przykładam drugiego kwiatka wyciętego w środku i znowu smaruję brzegi żółtkiem, i przykładam trzeci kwiatek i też smaruję. Blaszkę wkładam do nagrzanego piekarnika temp 220 stopni góra dół i piekę około 15-20 minut aż się zrumienią.

    Farsz:
    Do miski przekładam tuńczyka odsączonego z zalewy, dodaję serek, sól, pieprz i miksuję blenderem. Podpieczone kwiatki wystudzone nadziewam farszem z tuńczyka, dekoruję oliwkami, pomidorkiem, papryką, natką, szczypiorkiem, bratkiem.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: PolskaGotuje PolskaGotuje

Francuskie kwiatki

Ekspresowy dodatek do kawy, kiedy człowieka przyciska głód na słodkie :)

kategoria: Ciasta Desery dżemy opublikowany: 05.08.2012 | wyświetlono: 12990 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 1
Dodane przez: Kasia_S Kasia S

Francuskie kwiatki

bardzo szybkie w przygotowaniu, smaczne i efektowne

kategoria: Ciasta Desery Ser opublikowany: 07.02.2017 | wyświetlono: 272 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE