Francuskie kwiatki

5 (179 ocen)

  • Łatwy

Ekspresowy dodatek do kawy, kiedy człowieka przyciska głód na słodkie :)

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciasto francuskie: 275 gramów
    - cukier: 2 łyżki
    - ulubiony dżem, powidła: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Dżemy

Francuskie kwiatki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Z ciasta francuskiego wycinamy kwiatki, układamy na wysmarowanej masłem blaszce,
    obsypujemy cukrem, na środku umieszczamy łyżeczkę dżemu.

    Pieczemy 10-12 minut w temperaturze 210 stopni.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować