Truskawkowe tiramisu

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Szybki w przygotowaniu deser, który zachwyci niejedno podniebienie.
Biszkopty nasączone sokiem z czerwonych pomarańczy, konfitura truskawkowa, truskawki i delikatny krem na bazie mascarpone i śmietanki sprawią, że deserek jest lekki jak piórko i smakuje wyśmienicie!

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • KREM:

    500g mascarpone
    350 g śmietanki 30%
    50 g cukru pudru


    PONADTO:

    40 podłużnych biszkoptów
    500 g truskawek
    1 i 1/3 szklanki konfitury truskawkowej
    500 g czerwonych pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tiramisu

Truskawkowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Deskę wyłożyć papierem do pieczenia i folią spożywczą, ułożyć rant
    /20x30cm/.
    Z pomarańczy wycisnąć sok.
    70 ml soku wymieszać z konfiturą truskawkową.
    1/3 konfitury rozsmarować w rancie.
    W reszcie soku maczać biszkopty. Połowę biszkoptów ułożyć na rozsmarowanej konfiturze.
    Śmietanę ubić z cukrem pudrem, wymieszać dokładnie z mascarpone. Masę podzielić na 2 części.
    Na biszkopty wyłożyć 1/2 kremu, wyrównać.
    Truskawki umyć, odszypułkować. Pokroić w plasterki. Połowę truskawek ułożyć na masie, na truskawkach rozsmarować drugą część konfitury.
    Następnie ułożyć pozostałe biszkopty, wyłożyć resztę kremu, a na wierzch wyłożyć resztę pokrojonych tuskawek i trzecią część konfitury.
    Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować