Truskawki w syropie

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Truskawki w syropie są świetnym dodatkiem do kisieli, kremów, ciast. A syrop można stosować do prawie wszystkich napojów.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • - 1 kg dorodnych truskawek
    - 1 1/2 kg cukru kryształu
    - 1/2 litra wody
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Truskawki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mieszamy syrop z truskawkami 1. Truskawki umyć i oczyścić. Przełożyć do gotującej się wody z cukrem. Wymieszać odstawić na noc. Na drugi dzień wyjąć owoce, a syrop ponownie zagotować dodać truskawki i gotować przez około 5 minut.
  • Słoiki pasteryzujemy 2. Gorące truskawki wraz z syropem przełożyć do słoików - zakręcam. Gotowe słoiki przekładamy do garnka pasteryzujemy przez 10 minut - gotowe odkładamy w chłodne i ciemne pomieszczenie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować