Truskawki w syropie

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam przetwory z owoców by zimą móc cieszyć się ich smakiem i zapachem, syrop wykorzystuje do herbatki a owoce do deserów i ciast!

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg truskawek twardych
    400 g cukru kryształu
    litr wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Truskawki w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • truskawki w słoiczku 1. Truskawki umyć i oczyścić, wsypać do czystych słoiczków
  • 2. Wodę z cukrem zagotować i gotować syrop ok 10 minut, gorącym syropem zlać truskawki w słoiczkach, zakręcić
  • 3. Słoiczki z truskawkami pasteryzować 5 minut w garnku z wodą

Porady

Pamiętajmy że zawsze gorące słoiczki wsadzamy do garnka z gorącą wodą i dopiero pasteryzujemy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować