Trufle cytrynowe

2.33 (3 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Są tak pyszne, że zanim zdążę obtoczyć je w cukrze, już ich nie ma.

Składniki:

  • ● 25 dag mascarpone
    ● 20 dag białej czekolady
    ● 1 szkl. pełnego mleka w proszku
    ● skórka z 2 cytryn
    ● sok z 1 cytryny
    ● cukier puder
Wystaw ocenę:

2.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Trufle cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej.
  • 2. Ser miksujemy z mlekiem w proszku, dodajemy czekoladę. Miksujemy na jednolitą, puszystą masę. Miksując, powoli dodajemy sok z cytryny i skórkę. Jeśli masa jest zbyt kwaśna, słodzimy. Przykrywamy folią i chłodzimy 3 godziny.
  • 3. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Chłodzimy 2-3 godziny. Kulki obtaczamy w cukrze. Przechowujemy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować