Trata orzechowa z owocami i bez cukru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubić białko. Dodać wodę i olej, a następnie pozostałe składniki na ciasto. Wymieszać.
2.Formę do wypieku tart posmarować masłem i posypać mąką. Ciasto położyć na dno i uformować palcami. Wstawić do lodówki na 15 minut (może być dłużej).
.
3.Brzoskwinie umyć (można zostawić skórkę) i pokroić na "ósemki".
4.Dżem wymieszać ze skrobią, dodać owoce i wszystko delikatnie podłączyć ze sobą (jeśli używacie mrożonych owoców, muszą być one najpierw rozmrożone). Wyjąć tartę z lodówki i włożyć do niej nadzienie.
5.Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 175°C przez 85 minut. Ostudzić i podawać polane jogurtem.
Komentarze