Tortille z polędwicą, mozzarellą i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tortille to przysmak kuchni meksykańskiej. Są popularnym fast foodem, który można szybki i smacznie przygotować w domu. Dodatkowo, są o wiele tańsze, niż te zamówione w restauracji. Polecam :-)

  • 30 min

Składniki:

  • 6 placków tortilli
    6 jajek
    18 plasterków polędwicy sopockiej
    1 kulka mozzarelli
    ½ główki sałaty lodowej
    1 duży pomidor
    SOS:
    ½ szkl łagodnego keczupu
    2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
    2 łyżeczki musztardy francuskiej
    1 łyżka musztardy ziołowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tortille z polędwicą, mozzarellą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Mozzarellę i umytego pomidora pokroić w cienkie plastry. Sałatę drobno pokroić.
  • 2. Składniki do sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
  • 3. Placki usmażyć na rozgrzanej, suchej, najlepiej teflonowej patelni po kilka sekund z każdej strony.
  • 4. Każdy placek posmarować sosem, następnie kłaść 3 plastry polędwicy, na to garść sałaty, plasterki mozzarelli, pomidora oraz 1 pokrojone na ćwiartki jajko. Zawinąć zaczynając od dołu, następnie oba boki. Od razu podawać.

Porady

Składniki podane na 6 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Mozzarella Polędwica wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować