Tortille to przysmak kuchni meksykańskiej. Są popularnym fast foodem, który można szybki i smacznie przygotować w domu. Dodatkowo, są o wiele tańsze, niż te zamówione w restauracji. Polecam :-)
30 min
Składniki:
6 placków tortilli
6 jajek
18 plasterków polędwicy sopockiej
1 kulka mozzarelli
½ główki sałaty lodowej
1 duży pomidor
SOS:
½ szkl łagodnego keczupu
2 łyżki sosu słodko-kwaśnego
2 łyżeczki musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy ziołowej
Tortille z polędwicą, mozzarellą i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Mozzarellę i umytego pomidora pokroić w cienkie plastry. Sałatę drobno pokroić.
2.Składniki do sosu dokładnie ze sobą wymieszać.
3.Placki usmażyć na rozgrzanej, suchej, najlepiej teflonowej patelni po kilka sekund z każdej strony.
4.Każdy placek posmarować sosem, następnie kłaść 3 plastry polędwicy, na to garść sałaty, plasterki mozzarelli, pomidora oraz 1 pokrojone na ćwiartki jajko. Zawinąć zaczynając od dołu, następnie oba boki. Od razu podawać.
Komentarze