Tortellini z pieczarkami, szpinakiem i serem camembert

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tortellini z pieczarkami, szpinakiem , suszonymi pomidorami i serem camembert to propozycja na sycący i szybki obiad lub lunch do pracy.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1. 1 opakowanie tortellini szpinak i czosnek lub inne
    2. 100-150 g pieczarek
    3. 150 - 200 g szpinak w liściach świeży lub mrożony
    4. Ser camembert
    5. 4- 5 sztuk suszonych pomidorów
    6. 1 cebula
    7. 2 ząbki czosnku
    8. Sól i pieprz do smaku
    9. Olej lub masło do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Torty Sałatki Pierogi Dania główne

Tortellini z pieczarkami, szpinakiem i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
    2. Pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy na masełku lub oliwie.
    3. Dodajemy liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory i czekamy, aż woda odparuję z sosu.
    4. Dodajemy pod koniec ser camembert i czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko mieszamy, aż się ser roztopi.
    5. Dodajemy ewentualnie sól i pieprz.
    6. Mieszamy tortellini z przygotowanym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortellini Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować