Tortellini z pieczarkami, szpinakiem , suszonymi pomidorami i serem camembert to propozycja na sycący i szybki obiad lub lunch do pracy.
35 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1. 1 opakowanie tortellini szpinak i czosnek lub inne
2. 100-150 g pieczarek
3. 150 - 200 g szpinak w liściach świeży lub mrożony
4. Ser camembert
5. 4- 5 sztuk suszonych pomidorów
6. 1 cebula
7. 2 ząbki czosnku
8. Sól i pieprz do smaku
9. Olej lub masło do smażenia.
Tortellini z pieczarkami, szpinakiem i serem camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
2. Pieczarki i cebulę kroimy i podsmażamy na masełku lub oliwie.
3. Dodajemy liście szpinaku i pokrojone suszone pomidory i czekamy, aż woda odparuję z sosu.
4. Dodajemy pod koniec ser camembert i czosnek przeciśnięty przez praskę i wszystko mieszamy, aż się ser roztopi.
5. Dodajemy ewentualnie sól i pieprz.
6. Mieszamy tortellini z przygotowanym sosem.
Komentarze