Tortellini zapiekane z serem i pieczarkami

4.5 (153 ocen)

Proste, szybkie i smaczne danie z gotowych pierożków tortellini.

Składniki:

  • 1 opakowanie pierożków tortellini z dowolnym farszem (u mnie - z mięsem)
    300 g pieczarek
    150 g tartego sera mozzarella
    4 łyżki oleju
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie lub oregano
    masło do wysmarowania formy
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Torty Dania główne

Tortellini zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodając do wody 2 łyżki oleju. Odcedzamy, lekko studzimy. Przekładamy do formy do pieczenia, wysmarowanej masłem.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki, podsmażamy na 2 łyżkach oleju, przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na pierożki.
  • 3. Całość posypujemy ziołami i startą mozzarellą. Zapiekamy 12 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.

Porady

W ten sposób możemy podać pierożki wykonane samodzielnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pieczarki Tortellini

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować