Proste, szybkie i smaczne danie z gotowych pierożków tortellini.
Składniki:
1 opakowanie pierożków tortellini z dowolnym farszem (u mnie - z mięsem)
300 g pieczarek
150 g tartego sera mozzarella
4 łyżki oleju
sól
pieprz
zioła prowansalskie lub oregano
masło do wysmarowania formy
Tortellini zapiekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini gotujemy według instrukcji na opakowaniu dodając do wody 2 łyżki oleju. Odcedzamy, lekko studzimy. Przekładamy do formy do pieczenia, wysmarowanej masłem.
2.Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki, podsmażamy na 2 łyżkach oleju, przyprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy na pierożki.
3.Całość posypujemy ziołami i startą mozzarellą. Zapiekamy 12 minut pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 150 stopni.
Porady
W ten sposób możemy podać pierożki wykonane samodzielnie.
Komentarze