Sałatka z "uszkami" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy jak w przepisie na opakowaniu,uważając aby nie rozgotować,odcedzić przelać zimną wodą i zostawić na durszlaku do obcieknięcia.
2.Paprykę myjemy wydrążamy nasione i kroimy w kostkę ,por umyć posiekać.Szynkę i ser ogórki pokroić w drobną kostkę,kukurydzę odsączyć z zalewy .
Wszystkie składniki wymieszać ,dodać ostudzone tortellini.Dodać sól i pieprz do smaku.
3.Przygotować sos: czosnek,obrać przecisnąć przez praskę połączyć ze śmietaną majonezem i musztardą wymieszać wszystko razem polać sałatkę i wymieszać .Wstawić do lodówki na 2 godziny aby składniki się przegryzły.Udekorować przed podaniem natką pietruszki.
Komentarze