PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Tort z patelnihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0008/88/tort-z-patelni_1.jpeg30003794http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/tort-z-patelni
1.
Ciasto:
W misce wymieszać suche składniki. Następnie dodać mokre składniki i wymieszać rózgą kuchenną do jednolitej konsystencji. Na końcu dodać ocet. Podzielić ciasto na 3 części i każda osobno smażyć na małym ogniu na rozgrzanej patelni pod przykryciem 13 minut.
Co kilka minut należy wytrzeć pokrywkę z pary wodnej
2.
Krem:
Ugotować budyń z cukrem i ostudzić.
Następnie utrzeć masło na jasny puch i dodawać po łyżce budyniu. Na końcu dodać soku z cytryny do przełamania smaku.
3.
Polewą:
Wszystkie składniki umieścić w garnku i podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszajac
4.
Składać tort ciasto i krem na przemian.
Schłodzić. I na koniec polać polewą kakaową
Porady
Przepis na smażone ciasto pochodzi ze strony https://youtu.be/xPCT8zfJ5DM
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze