Tort warzywny - ciasto naleśnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Usmażyć naleśniki (Ubić jajka z odrobiną soli. Dodać mąkę, wlać mleko i wodę. Dokładnie wymieszać. Smażyć naleśniki na płaskiej patelni na klarowanym maśle). Przygotować farsze warzywne, przesmażając je krótko na patelni, tak by warzywa pozostałt chropkie. Szpinak przesmażać do momentu odparowania wody. W tortownicy przekładać kolejno naleśnik, farsz szpinakowy, naleśnik, farsz z marchwi, naleśnik, farsz z cukinii, naleśnik, pokrojone w plastry bądź kostkę pomidory, naleśnik. Wierzch obsypać żółtym serem i zapiec ok 10 minut w piekarniku. Kroić jak tort. Na tależach można posypać natką lub kiełkami.
Porady
Ciasto na naleśniki będzie delikatniejsze, jeżeli do przygotowania go użyjecie mineralnej wody gazowanej.
Komentarze