Ciasto naleśnikowe w warzywach. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dwie papryki kroimy na 1 cm paski, cukinię obieramy,oczyszczamy środek i również kroimy na 1 cm paski. Posypujemy sola i pieprzem.
2.Robimy gęste ciasto naleśnikowe.
3.Wkładamy plasterki warzyw na gorący olej i smażymy około minuty aby lekko zmiękły. następnie wlewamy małymi porcjami aż po brzeg ciasto naleśnikowe.przewracamy na druga stronę dopiero jak ciasto się dobrze zetnie. i tak robimy z wszystkimi krążkami warzyw.
4.1 cebulę, 1 paprykę oczyszczamy i kroimy na cienkie słupki. Następnie wrzucamy paprykę,pomidorki i cebulę na patelnię z masłem i chwilkę smażymy aż do zeszklenia cebuli. posypujemy solą i podajemy jako chrupiący dodatek do naszych naleśnikowych krążków z warzywami.
Porady
Takim obiadem można ugościć osoby ,które nie jedzą mięsa.
Komentarze