Zielony tort warzywny

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Młode warzywa w pysznej galarecie to doskonała przystawka na gorące dni.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - marchew: 2 sztuki
    - szpinak świeży: 0.2 kilograma
    - kalarepa: 1 sztuka
    - brokuły: 1 sztuka
    - kukurydza konserwowa: 1 puszka
    - fasolka szparagowa: 0.2 kilograma
    - por: 0.5 sztuki
    - kalafior: 0.5 sztuki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - Żelatyna: 70 gramów
    - kostak rosołowa: 2 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Zielony tort warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zielony tort warzywny 1. Wszystkie warzywa ugotować, ale nie rozgotować. Gdy wystygną pokroić w kostkę lub w przypadku brokułu i kalafioru podzielić na większe różyczki.
    Szpinak ugotować w osolonej wodzie i zmielić.
  • Zielony tort warzywny 2. 2 szklanki wody zagotować razem z kostkami rosołowymi. Do wrzątku dodać żelatynę (nie gotować) i dokładnie wymieszać do całkowitgo jej rozpuszczenia.
  • Zielony tort warzywny 3. Do wywaru dodać wszystkie warzywne składniki wraz z kukurydzą i natką pietruszki, ewentualnie posolić i popieprzyć, wlać do formy. Przechowywać w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalarepa Marchewka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować